Stii cum sa alegi un scaun de birou ergonomic?

Scris de in Scaune ergonomice pe August 23, 2014 . 1 Comentarii.

   Un scaun este pentru un lucrator la birou precum saltea este pentru noi toti - un loc unde ne petrecem multe ore si care trebuie neaparat să fie confortabil. Astfel, apare o intrebare destul de des intalnita: “Cum aleg cel mai bun scaun de birou?”. Din nou, voi folosi analogia saltea-scaun si aici: o dimensiune cu siguranta nu se potriveste tuturor. O alta caracteristica unde această analogie funcționează este pretul: daca va cumparati o saltea foarte ieftina, este foarte probabil sa fiti nemultumiti de ea in timp, si totusi o saltea care are un pret extrem de mare poate fi o alegere nepotrivita. La fel ca si saltelele, unele scaune sunt solide iar unele sunt mai firave. Alegerea corectă este cea care te face sa te simti confortabil.

Potrivirea este totul
      Nu exista un singur scaun, care sa reprezinte o alegere excelenta pentru toate persoanele. Un scaun trebuie sa se potriveasca corpului utilizatorului pentru a putea fi  folosit in mod corespunzator si pentru a  fi confortabil. Ultima caracteristica poate fi subiectiva, astfel in timp ce unii oameni au probleme de sanatate specifice sau dureri care necesită caracteristici speciale, majoritatea oamenilor pot alege un scaun bazat pe forma si confort.

Scaune ergonomice
    Cuvantul ergonomic are o definitie, dar nu exista nici o cerinta legala care sa va garanteze ca un anumit scaun indeplineste toate conditiile trecute pe eticheta ca fiind ergonomice. Ca un scaun sa fie ergonomic, aceasta trebuie să fie construit solid si sa aiba proprietatea de a fi  reglabil pentru a se potrivi corpului. Astfel, un scaun cu brațe fixe, sau cu spatar si sezut neadjustabile, nu îndeplinește cerințele noastre pentru un scaun ergonomic. Cu cat exista mai multe componente ce pot fi adjustate cu atat mai mult exista posibilitatea de a se potrivi utilizatorului.

Libertatea de miscare
    Conceptul universal valabil, adoptat de toti ergonomistii este că organismul uman este menit sa se miște. Stand intr-o singura pozitie pentru mai multe ore este periculos pentru sanatatea dumneavoastra. Cand sunteti in cautarea unui scaun bun, gasiti unul care va ofera libertatea de miscare. Majoritatea scaunelor indeplinesc aceasta cerinta prin oferirea functiei de inclinare, de asemenea, cunoscuta sub numele de lock, optiunea si capacitatea de a bloca sau debloca inclinarea. Alegeti o pozitie de lucru si pozitioneaza-ti unghiul de sedere in asa fel incat sa stai confortabil sau, in multe cazuri, lasati deblocata inclinarea pentru a va putea misca în voie. Astfel scaunul se poate misca fara prea mult efort din partea dumneavoastra.

In concluzie
    Cel mai bun scaun de birou ergonomic:

  • - Se potriveste corect corpului dumneavoastra,
  • - Va permite sa faceti schimb de pozitii pe tot parcursul zilei ,
  • - Este confortabil, indiferent de numarul orelor in care il utilizati.

 

    Ati gasit un scaun de birou confortabil? Ce scaun ati achizitionat și care au fost criteriile dupa care l-ati ales? Spuneti-ne povestea dumneavoastra.

Tag-uri: scaun birou, scaun ergonomic, scaun Ultima modificare: August 23, 2014

1 Comentarii

Scrie un comentariu

Scrie un raspuns

* Nume:
* E-mail: (nu va fi public)
   Adresa site: (Site url with http://)
* Comentariu:
Cod de verificare: